• Bułeczki wachlarzyki na maślance

    Bułeczki wachlarzyki na maślance
  • Ciasto jogurtowe z pomarańczami

    Ciasto jogurtowe z pomarańczami
  • Kawa frappe

    Kawa frappe
  • Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną

    Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną
  • Placek niebo

    Placek niebo
  • Babka caffe latte

    Babka caffe latte

Tag: beza

Pavlova

Pavlova

Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietaną. Jak ja to lubię :)A mój mąż jeszcze bardziej...Więcej

Rabarbarowa tarta z bezą i mlecznym budyniem

Rabarbarowa tarta z bezą i mlecznym budyniem

Oj... jak my bardzo lubimy tarty :)Więcej

Ciasto "Zielony Sad" z kremową śmietanką

Ciasto "Zielony Sad" z kremową śmietanką

Jeszcze zanim rozpocznie się sezon truskawkowy i w domach będą dominować ciasta truskawkowe może przygotujecie ciasto jabłkowo-agrestowe.Więcej

Tarta z jabłkami, budyniem i bezą

Tarta z jabłkami, budyniem i bezą

Tarta z jabłkami, budyniem i beząWięcej

Śliwkowa tarta z bezą

Śliwkowa tarta z bezą

Rewelacyjne połączenie, zwłaszcza kwaśnych śliwek z chrupiącą bezą. Moje tarty znikają niemal po wyjęciu z piekarnika. Jeśli uda Ci się poczekać kilka godzin, na tarcie powinna pojawić się rosa. U mnie zaczęła już wychodzić, ale zanim skończyła, to tarta została zjedzona :) Polecam!Więcej

Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą

Idealna do filiżanki kawy. Maślane ciasto, delikatnie cynamonowe jabłka i cudowna bezowa pianka, wewnątrz lekka, a z wierzchu delikatnie chrupiąca. Więcej

Pani Walewska

Pani Walewska

Pani Walewska czy też pychotka, to duże podzielne ciasto, które kojarzy mi się przede wszystkim ze Świętami. Ciasto, które owszem lubię, ale na mojej osobistej liście ulubionych ciast są przed nim jeszcze inne ;) Więcej

Kruche ciasteczka z bezą

Kruche ciasteczka z bezą

Na halloween… Więcej

Babeczki z jabłkami na cieście francuskim

Babeczki z jabłkami na cieście francuskim

Doskonałe na deser, zwłaszcza jeśli podamy je świeżutkie. Zresztą nie ma szans na dłuższe przechowanie, ponieważ zniknął w 5 minut :). Upiekłam je w kształcie kwiatków - aby choć trochę poczuć wiosnę, kilka z bezą - aby było „jajecznie” Świątecznie. W czasie ich pieczenia i po w kuchni unosi się piękny zapach. Mniam.Więcej