Tartaletki z rabarbarem

Tartaletki z rabarbarem

Sześć sztuk tych tartaletek to stanowczo za mało ;) Wyszły pyszne, słodkie i delikatnie kwaskowe. Właśnie na takie miałam smak.


Składniki (na 6 sztuk)

- 150 g rabarbaru;
- 150 g mąki;
- 125 g margaryny;
- 80 g cukru;
- 2 jajka;
- pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Tartaletki z rabarbarem

Przygotowanie

Margarynę zmiksować z cukrem i jajkami.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Do każdej foremki nałożyć po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar.
Piec w 180°C około 40 minut.

Podawać posypane cukrem lub cukrem pudrem.
Przepis z bloga mienta z moimi zmianami.

Tartaletki z rabarbarem